


Julbord i Göteborg
I Göteborg har havet alltid varit en självklar del av julen. Här har man lagt in, rimmat, rökt och kokat i generationer – ofta med lika delar kärlek och salt. I Feskekörka gör vi det på vårt sätt. Med respekt för traditionen, men med smak för havet. Julbordet växer fram ur dagens fångst – inte ur frysen. Sillarna är omsorgsfullt lagda, skaldjuren handplockade, och det kalla är minst lika viktigt som det varma. Och ja, vi har snapsen också.


Upptäck vårt restaurangutbud - smakerna som fyller huset med liv och berättar historien om platsen vi älskar.
I Feskekörka hittar du tre restauranger, en ostronbar och en uteservering – alla med egen meny, egen karaktär och en sak gemensamt: råvaror från havet. Här möts du av bohuslänsk värme, nordisk street food, rökta delikatesser, tapas och klassiska fiskrätter – serverade i en av Göteborgs mest ikoniska miljöer.
Maten beställs direkt hos respektive aktör – ingen gemensam meny, inga mellanled. Du väljer själv var du vill slå dig ner: en trappa upp med utsikt över hallen, i baren nära fiskdisken eller utomhus med kanalen ett stenkast bort.
Feskekörkans restauranger lockar både göteborgare och besökare som söker något genuint – oavsett om det är nyfångade ostron, en lunch med kanalutsikt eller en helkväll bland fisk, folk och smaker.


Julbord i Feskekörka
I Feskekörka är mat från havet inte bara vår specialitet,
det är vår passion.
Under julen dukar vi upp en generös buffé fylld med det bästa som västkusten har att erbjuda. Här möts havets friska smaker och julens välbekanta dofter i en varm och trivsam miljö som passar perfekt för företag, kunder, medarbetare, familjen eller vänner.
Datum: 28 november – 20 december, torsdag till lördag
Sittningar: 17.00 och 20.00
Julbordets läckerheter – mat från havet
Vi dukar upp ett dignande bord med bland annat:
Ett stort sillbord med över 20 sorters inläggningar och klassiska tillbehör
Havets skatter: färska och rökta räkor, kräftor, krabbklor och blåmusslor
Rökta och gravade delikatesser: lax i flera smaker, röding, makrill, hälleflundra och sej
Krämiga röror och sallader som skagen, gubbröra och grönkålssallad
Små läckerheter som rom, ägghalvor och krustader
Varma rätter som Janssons frestelse, laxpudding, ugnsomelett med stuvning, lutfisk, skaldjurskroketter och mycket mer
Självklart avrundas kvällen med ett generöst gottebord
Pris:
Torsdag & lördag: 995 kr/person (inkl. moms)
Fredag: 1095 kr/person (inkl. moms)
🎄 Boka ert julbord på Feskekörka och låt havet stå för den mest minnesvärda högtiden på året.
Bokning & info:
Boka online för sällskap upp till 8 personer
eller kontakta oss nedan
📞 031-12 72 27